The Everyday Effect

블로그 이미지

MSNU

Po pierwsze, jakie pokarmy powinny być spożywane?

PPT 2019. 4. 26. 01:23

Złe nawyki żywieniowe, które powodują przedwczesną śmierć ... Po pierwsze, jakie pokarmy powinny być spożywane?

The Lancet, znane czasopismo medyczne, ostatnio zwróciło uwagę jako „bardziej ryzykowny nawyk żywieniowy niż palenie, przyczyna przedwczesnej śmierci”.

Naukowcy z University of Washington badali nawyki żywieniowe w 195 krajach i odkryli, że 7 milionów ludzi umiera przedwcześnie każdego roku z powodu złego spożycia żywności. Większość przyczyn zgonów była spowodowana nawykami żywieniowymi, takimi jak jedzenie przekąsek lub jedzenie mniej warzyw i owoców.

Bruce Lee, profesor w Johns Hopkins School of Public Health, mówi: „Wysoko przetworzone produkty spożywcze ze sztucznymi składnikami zastępują zdrowe produkty żywnościowe, ponieważ są wygodne do przechowywania i transportu oraz są tanie”, co sugeruje, że rozprzestrzenianie przetworzonej żywności jest również jedną z przyczyn przedwczesnej śmierci. .

Powszechnie wiadomo, że jedzenie żywności powoduje raka żołądka, a także nadciśnienie i choroby serca. National Cancer Center powiedział: „Ludzie, którzy spożywają dużo słonej żywności, mają 4,5-krotnie większe ryzyko raka żołądka niż ludzie, którzy spożywają mniej słone jedzenie”.

Według danych opublikowanych przez Central Cancer Registry w 2018 r. Rak żołądka był najczęstszym nowotworem w Korei, stanowiąc 13,3% wszystkich przypadków raka. Nadciśnienie jest spowodowane różnymi czynnikami, takimi jak wywiad rodzinny, otyłość i palenie, ale nawyki żywieniowe są ważnymi czynnikami ryzyka. Wysokie ciśnienie krwi może prowadzić do wielu powikłań, takich jak udar, niewydolność serca, zawał mięśnia sercowego, arytmia, niewydolność nerek, retinopatia nadciśnieniowa i rozwarstwienie aorty, co może prowadzić do przedwczesnej śmierci.

Specjaliści od raka z całego świata, tacy jak International Cancer Institute pod Światową Organizacją Zdrowia (WHO), podkreślają znaczenie spożycia warzyw i owoców w nawykach żywieniowych. Warzywa - Owoc jest silnym efektem antyoksydacyjnym (starzenia), który zapobiega powstawaniu czynników rakotwórczych w organizmie. Zawiera również dużo potasu, aby obniżyć ciśnienie krwi. A także, aby zapobiec przedwczesnej śmierci.

W szczególności World Cancer Research Foundation (WCRF) odkryła, że ​​lilie, warzywa (cebula, czosnek, cebula itp.) I świeże owoce zmniejszają ryzyko raka żołądka. Udowodniono, że pomidory pomagają zapobiegać rakowi prostaty.


Warzywa przed posiłkami - Jeśli jesz najpierw owoce, to daje uczucie pełności, co naturalnie zapobiega przejadaniu się i zapobiega otyłości. Otyłość jest również chorobą, która została zidentyfikowana jako przyczyna przedwczesnej śmierci. Warzywa i owoce powinny być spożywane świeże. Łagodzenie ryzyka przedwczesnej śmierci poprzez abstynencję spożycia tłuszczu zwierzęcego podczas ćwiczeń i częste spożywanie warzyw i owoców.







저작자표시 (새창열림)

'PPT' 카테고리의 다른 글

이케아IKEA 경영 전략  (0) 2019.05.07
통계학 - 상관관계  (0) 2019.05.03
Bad Eating Habits That Cause Premature Death ... First, what foods should be eaten?  (0) 2019.04.20
국제관계의 역사  (0) 2019.04.08
나라 조사 - 독일GERMANY(국가 개요 . 주요 관광지 등)  (0) 2019.03.31
Posted by MSNU






favicon

The Everyday Effect

  • 태그
  • 링크 추가
  • 방명록

관리자 메뉴

  • 관리자 모드
  • 글쓰기
  • 분류 전체보기 (623)
    • librals (139)
    • PPT (369)
    • 시리즈 (69)
      • 주택관리관계법규_정리 (26)
      • 독일어 (1)
    • HDP MM (34)
      • HDS (0)
      • ND C&P (0)
      • 우체국 알뜰폰 (34)

카테고리

PC화면 보기 티스토리 Daum

티스토리툴바